Υλικά
• 450 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
• 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
• 250 γρ. κουβερτούρα με στέβια
• 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι προαιρετικά
Εκτέλεση
• Σπάτε με χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μπολ.
• Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει. Μόλις λιώσει αφήστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
• Αφού κρυώσει ρίξτε το μείγμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα. Προσθέστε και το κονιάκ ή το ρούμι και ανακατέψτε.
• Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί που από κάτω έχετε βάλει και ένα αλουμινόχαρτο. Δώστε του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σας και τη βοήθεια της λαδόκολλας. Κλείστε με το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για να κρυώσει.
Θερμιδική Ανάλυση
Τα 100γρ αποδίδουν περίπου 320Kcal οπότε μπορείτε να καταναλώσετε ένα κομμάτι γύρω στα 60γρ στα πλαίσια ενός καθημερινού ισορροπημένου προγράμματος διατροφής